Lód z arbuza i limonki - przepis

Pyszne i zdrowe lody z arbuza dodadzą ochłody w największe upały!

Lody arbuzowe z limonką

fot. materiały prasowe Zdrowe Lody

Składniki:

  • 2 szklanki arbuza oczyszczonego z pestek i pokrojonego
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki 
  • 1 łyżeczka otartej skórki z jednej limonki 

Sposób przygotowania:

Do miksera włóż miąższ arbuza, wlej sok z limonki i dodaj otartą skórkę, dokładnie zmiksuj. Jeśli zależy ci na idealnie gładkiej konsystencji, przecedź masę przez gęste sitko do miski, resztki wyrzuć (ale lepiej nie przecedzać).
Za pomocą lejka lub pompki napełnij woreczki. Zamknij i zamrażaj 3–4 godziny.
 
Przepis pochodzi z książki Christine Chitnis "Zdrowe Lody", wyd. Znak.
 
Polecamy:
Oceń artykuł  0 głosów
Drukuj Drukuj
Nick:
Opinia:
Sonda
słoiczek, dania gotowe, łyżeczka
Jaka jest ulubiona zupa Twojego dziecka?